Tras los pasos de Jane Austen de Espido Freire

  • Títol: «Tras los pasos de Jane Austen»
  • Autor/a: Espido Freire
  • Editorial: Editorial Ariel
  • Gènere: Assaig
  • ISBN: 9788434432642
  • Any de publicació: 2021
  • Núm. pàgines: 368
  • Idioma: castellà
  • Enquadernació: Rústica amb solapes
  • Preu: 18€

   Aquest llibre no és un assaig a l’ús, tampoc un llibre de viatges, encara que tinga molt de tots dos. Jane Austen és considerada una de les grans escriptores de la literatura universal. Va escriure obres com a Orgull i Prejudici, Sentit i sensibilitat entre altres, i alguna d’elles ha sigut portada a la pantalla gran. Austen és també un model quant a construcció literària i integració de vida i obra.

   Amb aquesta obra, Freire acosta al lector/a a la vida de Jane Austen i la seua família durant el temps que els va tocar viure, el de la Regència. Al mateix temps, que l’escriptora bilbaïna exposa les seues impressions, després d’anys de lectures, viatges i investigació, esbossa detalls relatius al context sociocultural que aporten una visió interessant de com havia de ser aquella època, contribuint a un millor enteniment del moment i les circumstàncies que van inspirar les obres d’Austen.

   D’altra banda, els capítols conclouen amb un apartat breu sobre el que es conserva d’aquells llocs on va estar Jane Austen i la seua família, la qual cosa es pot visitar o valga la pena de ser visitat i que siga d’interés per al viatger seguint les recomanacions de Freire. A partir d’ací visitarem ciutats com Oxford, Kent, Bath, Lyme Regis, Manydown Park, Southampton, Chawton i Winchester.

  Jane Austen agrada als qui desitgen una bonica història d’amor i als qui vulguen trobar un missatge de valor i independència. Com tots els clàssics, ens ofereix un espill enlluernador de la nostra essència, però, a diferència d’altres autors, ho fa amb tal habilitat que sembla quotidià. Amb tendresa i admiració, Espido Freire recorre els paisatges i llocs que van marcar la vida de l’escriptora, sense ocultar les seues contradiccions. L’autora britànica que normalment s’associa amb el puritanisme i la imatge d’una *solterona compulsiva es revela en aquestes pàgines com una gran amant: una dona en molts moments apassionada i revolucionària. Sens dubte, una obra més que necessària en els temps actuals.

SOBRE L’AUTORA

   Espido Freire va debutar com a narradora amb Irlanda, guardonada amb el Premi Millepage. Poc després va publicar On sempre és octubre i l’obra amb la qual es convertiria en la guanyadora més jove del Premi Planeta: Bresquilles gelades. Mereixedora del Premi Ateneu de Sevilla amb Soria Moria i del Premi Azorín amb Crideu-me Alejandra, és autora de nombroses novel·les, diverses col·leccions de contes, novel·les juvenils i llibres de poemes. Entre les seues obres publicades per Ariel destaquen Per a vós vaig nàixer, Volia volar, Primer amor i Els dolents del conte.

Feu un comentari